Wie is Ayla

Ayla kwam in ons leven toen we net een groot verdriet te verwerken hadden gekregen.  Onze, net twee jaar geworden, Havanezer Ruby was pas overleden aan een agressieve auto-immuunziekte en om een beetje steun en troost te zoeken gingen we naar de Clubmatch van de Havanezer Club Nederland.
Daar ontmoetten we Carla van Swigchem van kennel ‘Havanezers van de Careima Alm’.  Ze had mijn verhaal over Ruby gelezen  en had zich ons verdriet aangetrokken.
Haar teefje, Glamour Gucci van de Careima Alm, roepnaam Happy, was de week ervoor gedekt door D’els Peluts Ragnarok, roepnaam Pepe. Tijdens het gesprek dat volgde na onze ontmoeting, vertelde ze me dat, als wij wilden, we een pup uit het eventuele nest mochten kopen.

Anja en Happy

In eerste instantie hield ik de boot af. Het verdriet om Ruby was nog te vers. Maar al snel verdiepte ik me in moeder Happy en vader Pepe en ontdekte dat met name Pepe, nieuw Havanezerbloed naar Nederland had gebracht.
Ik nam contact op met Carla en maakte een afspraak om nader kennis te komen maken met haar en haar hondjes. Op dat moment liepen er drie generaties Havanezers rond, Happy, aanstaande oma Peewee en overgrootmoeder Tikki.
We waren om: we wilden heel graag een nieuwe pup en vol spanning wachten we tot het moment daar was.
Op 5 december 2016, het mooiste Sinterklaascadeau ooit, kreeg ik in de ochtend een whatsapp. Ayla was geboren, samen met twee zusjes en drie broertjes. Na vele bezoekjes mochten we haar op 1 februari 2017 eindelijk mee naar huis nemen.

 

Liefde op het eerste gezicht

Vanaf het allereerste begin trok mijn oog naar Ayla. Vraag mij niet waarom maar ik had direct een connectie met haar die met woorden niet is te omschrijven. Toen ze ongeveer drie weken oud was en er zo langzamerhand gekozen moest worden was het al snel duidelijk. Ze keek me aan, recht in mijn hart en ik wist dat wij bij elkaaar hoorden.
Ayla is echt mijn zielsmaatje, zij leest mij en ik lees haar. Het is een lief, relaxed en aanhankelijk meisje maar ze heeft ook absoluut een eigen willetje. Ze is soms een tikje lui maar altijd in voor een spelletje.
Het liefst is ze bij ons maar als dit niet kan, omdat we bijvoorbeeld even boodschappen moeten doen, dan ligt ze achter de deur op ons te wachten.
Ze is super slim. Eén keer iets gedaan en ze weet het voorgoed. Het feit dat ze niet opvolgt wat we van haar vragen heeft dus niets met haar intelligentie te maken. Maar meer met het gegeven dat ze er geen zin in heeft. 
Ayla is een lief, zachtaardig meisje, maar vergis je niet, ze kan ook pittig en eigenwijs zijn.  
Ze is een kleine diva, zo heeft ze een hekel aan blaadjes, takjes en allerhande troep die in haar vacht blijft hangen. Met een wandeling door het bos doe je haar dan ook geen plezier. Ayla gaat liever naar het strand.

Ayla op het strand