Uitmuntende beoordelingen in vele hondenshows

 

Dat Ayla een prachtige Havanezer is, wisten wij al lang. Dat werd al duidelijk in 2017 tijdens de clubmatch van de Havanezer Club Nederland, toen onze Ayla direct door de keurmeester als uitmuntend werd beoordeeld. Op 29 februari 2020 werd onze Ayla in de internationale Dogshow in Groningen Nederlands kampioen.

Het begon allemaal in 2018 met deelname aan diverse grote internationale hondenshows: Den Bosch, Maastricht, Venray, Bleiswijk, Zutphen en Amsterdam. Daarbij zijn wij dankbaar voor de nimmer aflatende steun en coaching van Mieke Kitzmann van Payasos Alegres. Overal waar Ayla kwam hadden de verschillende keurmeesters uit binnen- en buitenland maar één oordeel: Onze Ayla kreeg altijd ‘uitmuntend’ toegewezen.

Eerste en tweede plaatsen vielen haar ten deel. Het was in 2018 al duidelijk dat voor haar het behalen van het Nederlands kampioenschap een kwestie van tijd zou zijn.

In 2019 kon Ayla, omdat zij puppies kreeg, slechts aan één hondenshow deelnemen. Maar in 2020, in Groningen tijdens de Dogshow op 29 februari in de Martinihal, kreeg onze Havanezer uiteindelijk de definitieve beloning. De Noorse keurmeester was vol lof over Ayla. Zoals gewoonlijk weer de score van ‘Uitmuntend’ en uiteindelijk werd zij beste teef van het ras en behaalde daarmee het laatste punt dat nodig was om Nederlands kampioen te worden. 

Wij zijn trots op onze Ayla. In drie grote internationale dogshows als eerste van alle teven  geëindigd, waarbij zelfs één keer als beste van het ras. Verder vijf tweede plaatsen en altijd lovende beoordelingen. Wat een geweldige, lieve, aanhankelijke hond!