Bench veilige plek voor de pup

Hoewel uw pup natuurlijk het liefst zoveel mogelijk bij u wil zijn zal het toch voorkomen dat u hem af en toe even alleen moet laten. Het veiligst voor uw spullen en de pup zal zijn om hem aan te leren om een tijdje alleen in een bench door te brengen.

Wen hem daar zo jong mogelijk aan. Al vanaf de eerste dag kunt u de pup, als deze in slaap gevallen is, in de bench leggen en deze afsluiten. Er zijn benches te koop met hoezen er omheen. Zo wordt het een lekker holletje, waarin uw pup zich veilig voelt.

Als uw pup de bench als een veilige plek is gaan ervaren kunt u proberen om af en toe even de ruimte te verlaten. Doe dit in het begin niet te lang. U kunt dit gepaard doen gaan door een paar lekkertjes in de bench te leggen. Beloon uw pup bij goed gedrag. Als het goed gaat kunt u de tijd dat u de ruimte verlaat steeds iets langer maken, zo krijgt uw pup het vertrouwen dat u, nadat u weggaat, ook steeds weer terug komt.

Als uw pup eenmaal volwassen is geworden kunt u er ook voor kiezen om hem niet meer op te sluiten in de bench. Zeker als het warm is wil een hond zich graag af en toe verplaatsen en dat lukt in een bench toch minder goed.