Eindelijk thuis

En dan is het eindelijk zo ver. U mag uw kleine schat mee naar huis nemen, dit is het moment waar u waarschijnlijk al weken naar uitgekeken heeft. De autorit naar huis zal voor de kleine best spannend zijn en misschien zal het een paar keer moeten braken. Daarom is het verstandig om een paar oude handdoeken in de auto klaar te leggen. 
Eenmaal thuis wil uw pup zijn nieuwe omgeving verkennen. Laat hem merken dat u in de buurt blijft en geef hem alle ruimte om rond te kijken en te snuffelen. Misschien is hij moe en wil alleen maar slapen. Kijk goed naar uw hondje, op die manier ziet u al snel waar het behoefte aan heeft. 
Laat hem zien waar hij kan slapen, van ons zult u een knuffel met de nestgeur meekrijgen, leg die in de bench of in zijn mandje zodat hij een vertrouwde geur in de buurt heeft.

Maak u geen zorgen als uw hondje de eerste dag nog niet wil eten, het is best spannend, zo zonder vertrouwde omgeving, zonder mama, broertjes en zusjes. 

Als de nacht aanbreekt laat u natuurlijk uw hondje niet alleen. Een baas die zijn pup de eerste nacht alleen aan zijn lot overlaat is, is wat mij betreft gelijk gediskwalificeerd. Zelf nemen wij onze pups altijd mee naar de slaapkamer, in de bench. Deze staat dicht bij het bed zodat, bij onrust of huilen, wij gelijk onze hand even in de bench kunnen steken en de puppy geruststellend toe kunnen spreken. De eerste nachten kan het ook best zijn dat u er even uit moet voor een kleine plas- of poeppauze. 
Als de eerste nachten op deze manier goed gaan kunt u van lieverlee de bench steeds een stukje verder van het bed zetten en uiteindelijk uit de slaapkamer verwijderen.

U kunt er ook voor kiezen om de eerste nachten in de woonkamer, op de bank, te slapen om op die manier uw pup te laten wennen aan het nieuwe huis en de nieuwe mensen om hem heen. 
Vergeet niet dat, wat u nu investeert u later driedubbel terugkrijgt. Uw hond zal zich snel aan u hechten en u zult een kameraad voor het leven krijgen.