Eerste én uitmuntend

Trots op Ayla!

Zaterdag vier augustus 2018, de Brabant Cup in Den Bosch. Eindelijk was het zover. De eerste échte grote show. Met de nodige ringtraining en coaching van een paar lieve fokkers begonnen we aan een nieuw avontuur. Vorig jaar, in oktober, hadden we natuurlijk al eens mee gedaan aan de clubmatch. We besloten toen op het allerlaatste moment om mee te doen en behaalden een 4U. Maar nu dan het echte grote werk.
Vrijdag was een dag vol voorbereiding. Alles klaarzetten, Ayla in bad, nog wat herstelwerkzaamheden aan mezelf en proberen een goeie nacht te maken.
Om 5.30 uur stond de wekker en een uur later gingen we op weg naar de Brabanthallen in Den Bosch! Om 8.00 uur kwamen we aan en vanwege de hitte was de hondeningang anderhalf uur eerder open gegaan. Wat een belevenis. Honderden honden, groot en klein, we keken onze ogen uit. Aangekomen bij de hal waar onze ring zich bevond, stonden de fokkers Mieke en Esther met al hun spullen al uitgestald en hadden een plekje voor ons vrij gehouden. Alles geïnstalleerd en toen eerst koffie. De Havanezers stonden om 11.30 uur gepland en de keurmeester was de heer Declercq, uit België. Eerst maar eens koffie en zelf gemaakte appeltaart, die van de warmte compleet uit elkaar viel. Ayla lag languit op de, van Mieke geleende, trimtafel en bewoog alleen haar ogen van links naar rechts. Af en toe was er even contact met buurman Rico, van Esther. Het was warm in de hal, maar dat mocht de pret niet drukken.
De kunst afkijkend van de ervaren showers begon ik Ayla te borstelen en te toiletteren.
In de ring liep het intussen behoorlijk uit en eindelijk, een uur later dan gepland, waren we aan de beurt.
Ayla kwam uit in de tussenklasse, voor de leeftijd van 15 tot 24 maanden. Ayla was, op 1 dag na, precies 20 maanden.  Daar gingen we. Allebei in blauw, Ayla met haar prachtige, door Tineke Gouw gemaakte, showlijn en ik in mijn blauw gestreepte jurk. Rondje lopen. Nog een rondje lopen, en nog één en toen op de tafel.
‘Ze loopt zeker heel veel, ze is goed gespierd’ zei de keurmeester. De beste man moest eens weten wat voor aartsluiaard we in huis hebben.

Nog opnieuw een rondje lopen en toen voor de tafel zodat de keurmeester een rapport kon dicteren. Het resultaat: Eerste en een uitmuntend. Dit betekende dat we het tegen de andere, als eerste geplaatste teven, op moesten nemen.
Met z’n vieren wederom in de ring. En nu werd Ayla tweede, oftewel, reserve CAC plus reserve CACIB. Supertrots op ons meisje.
Kortom, een dag met een gouden randje en voor herhaling vatbaar!