Pup laten wennen aan prikkels

Socialisatie van uw pup begint al bij de fokker, bij ons dus. Uiteraard zullen wij de pups zoveel mogelijk voorbereiden op de grote wereld om hen heen. 

Als uw pup een beetje gewend is aan zijn nieuwe omgeving is het verstandig om de pup direct zoveel mogelijk te laten wennen aan prikkels om hem heen. Neem uw hond bijvoorbeeld eens mee naar een schoolplein of een speeltuintje in de buurt zodat het kennis kan maken met kinderen als u die zelf niet heeft. Ga ook eens een ritje met de bus of trein maken en neem uw hondje mee naar een winkelcentrum, markt of andere plaatsen waar veel te zien en te horen is.

Wen uw hondje ook aan het rijden in een auto. Punt van aandacht is om uw hond zo veilig mogelijk te vervoeren. Er zijn diverse stoeltjes in de handel waarin u uw hond veilig vast kunt maken. 

Een wandeling langs een drukke weg, zodat uw pup in contact komt met auto’s, brommers, enzovoort is ook beslist verstandig. Neem hem ook mee over bruggen, van bijvoorbeeld planken met kieren.

Maar ook thuis is er genoeg te ontdekken. Stofzuigen, haar föhnen, grasmaaien, de afzuigkap, gerammel van potten en pannen, vlees dat in de pan ligt te sissen, allemaal geluiden die uw pup moet leren kennen. Bevestig uw pup niet in zijn angst maar steun hem daar waar nodig. Uw beloning zal een stabiele, evenwichtige hond zijn waar u de rest van zijn leven plezier van zult hebben.